Belle Lingerie

Hartelijk welkom

Pasadvies

Uit recent onderzoek blijkt dat tachtig procent van de vrouwen een verkeerde beha draagt. Vooral voor vrouwen met een grote cupmaat kan een verkeerde beha de oorzaak zijn van rug- en nekklachten en zelfs hoofdpijn. Een grote fout die veel vrouwen maken is om jaar in jaar uit dezelfde cupmaat te kopen. Borsten bestaan voor een groot deel uit vetweefsel dat beïnvloed wordt door aankomen, afvallen, sporten en zwangerschap. Gemiddeld wisselt een vrouw tijdens haar leven zes maal van cupmaat.

Meten is weten

Kost het u moeite een goede passende beha te vinden? Dan is de kans groot dat u tot nu toe een verkeerde maat hebt gedragen. Maar dat is nu voorbij! Volg de stappen van ons pasadvies voor de juiste maat!

Wanneer u de stappen heeft gevolgd, kan het zijn dat de maat nogal verschilt met de maat die u gewend was. Het rugpand van de beha zorgt voor meer dan 80% van de steun en de omvangsmaat moet daarom stevig op de rug zitten. Belle adviseert u dan ook om eerder een grotere cupmaat te kiezen, dan een grotere omvangsmaat.

De juiste bescherming

Met een goede maat zijn uw borsten beter beschermd tegen beweging, rek en zwaartekracht. Uw borsten blijven zo langer mooi. Maar denk er ook aan hoeveel impact een goed passende beha of bikini kan hebben op uw verschijning, uw houding en niet te vergeten, uw zelfvertrouwen. Mochten de adviezen op deze pagina niet voldoende helpen, dan kunt u altijd via e-mail contact opnemen met ons professionele team.

Volg de stappen en weet uw maat

 • Meet de onderwijdte
  Een beha heeft twee verschillende maten: de cupmaat is een letter, de omvang van de beha een cijfer. De onderwijdte is de omvang van uw lichaam direct onder uw borsten. Adem uit en trek het meetlint om uw borstkas, direct onder uw borsten. Houd het meetlint strak rond uw lichaam, maar zorg dat het niet knelt. Zorg bij het meten dat de centimeter horizontaal is (achter en voor op dezelfde hoogte). Noteer het aantal centimeters.
   
 • Meet de bovenwijdte
  De bovenwijdte (of cupmaat) is het volste gedeelte van uw borsten, vaak op de tepels. Trek het meetlint om uw lichaam, nu op tepelhoogte. Zorg er weer voor dat het meetlint horizontaal is en trek het niet (te) strak aan. Noteer het aantal centimeters.
   
 • Maak een rekensommetje
  U hebt zojuist de onder- en bovenwijdte gemeten van uw borsten. Nu bent u een stap dichterbij uw perfecte behamaat. U heeft zojuist de onder- en bovenwijdte gemeten van u borsten. U bent nu een stap dichterbij het vinden van de perfecte beha. Een goed passende beha beschermt u borsten tegen beweging en de zwaartekracht; zo blijven ze langer mooi.
 
Het cijfer dat u genoteerd heeft bij de onderwijdte, is het cijfergedeelte van uw behamaat. Bijvoorbeeld: uw onderwijdte is 77 centimer, dan betekent dit dat de omvang van uw beha-maat 75 of 80 is. Vervolgens trekt u de onderwijdte van de bovenwijdte af (dus: onderwijdte - bovenwijdte = ..). De uitkomst vindt u terug in onderstaande tabel: dat is uw cupmaat.
 

10 - 12 cm

AA

12 - 14 cm

A

14 - 16 cm

B

16 - 18 cm

C

18 - 20 cm

D

20 - 22 cm

E

22 - 24 cm

F

24 - 26 cm

G

26 - 28 cm

H

28 - 30 cm

J

 

LET OP! Deze tabel is een richtlijn.